Sla jij het roer om als je job niet meer bij je past?

Februari was het, toen ik plots ontdekte dat bepaalde trainingen die me vroeger veel energie en voldoening gaven, aanvoelden als echte energievreters. Als er één ding is wat ik écht niet wil, dan is het bezig zijn met iets wat mijn energie weghaalt. Reden te meer dus om actie te ondernemen. 

Kwam dit als een verrassing? Wel, … Ik liep al enkele maanden rond met het gevoel dat mijn leven een andere invulling zou krijgen. Niet abnormaal dat dit zich dan ook zou laten voelen in mijn professionele leven.

Mijn gevoel was duidelijk, dus vatte ik de koe bij de horens. De werking en opdrachten van People Coach moesten eens kritisch onder de loep genomen worden

‘Toevallig’ had ik enkele dagen voordien via een coachee de naam van een oude ‘collega’ gehoord. “Toeval bestaat niet”, zeg ik altijd, dus meteen rinkelde er een belletje: híj was de persoon die ik nodig had. Zijn jarenlange ervaring met innovatie, missie, visie en strategiebepaling gaven de doorslag. Voor ik het goed en wel besefte, reserveerde ik in de kalender van People Coach drie weken later een dag om samen met die oude bekende te werken rond mijn strategie. 

Ik voelde het aan van bij het begin: dit zou iets groots worden voor mij. Een belangrijke stap in mijn persoonlijk en professioneel proces. Ken je het gevoel dat je hart een sprongetje maakt met iets spannends in het vooruitzicht? Dat voelde ik telkens als mijn afspraak door mijn gedachten ging! 

“De dag waarop het allemaal zou gaan gebeuren!”

Begin maart. Eindelijk was het zover! De dag startte met een blik op mijn visie op 2023-2025 gevolgd door een vertaalslag naar mijn strategie voor 2020-2021. Spannend, hoor! Ik benoemde zaken waardoor mijn hartslag letterlijk omhoog ging. Enthousiasme, drive en ook een beetje spannende ‘excitement’ was de zalige mix van gevoelens die door mijn lijf suisden.

” Keuzes maken
vraagt moed, lef
en durf!”

Tijdens die dag stond ik met mijn voeten in de modder, met mijn enkels in het water en mijn neus in de (frisse) lucht. Mijn hoofd zat in de wolken en ik droomde, maar ik kwam ook heel dicht bij de grond terecht om te kijken wat concreet haalbaar was en wat me te doen stond. 

Ben je benieuwd naar het resultaat? Awel, de komende maanden zal je het merken. Eén ding is absoluut zeker: valse (of Vlaamse) bescheidenheid behoort tot de voltooid verleden tijd. Gedaan met het ontwijken van wie ik ben en waarvoor ik sta. Voortaan toon ik waar ik als coach het verschil maak en laat ik dat op gezette tijden horen. Altijd een persoonlijk verhaal, gekoppeld aan een interessant weetje of stukje inhoud. Zo kan ook jij ervan leren.

Daarnaast nam ik beslissingen – die ik al besprak met de betrokkenen. Loskomen van energievreters en volle focus op wat me wel dagdagelijks energie geeft, wat me blij en gelukkig maakt. Het kriebelt in mijn buik, tilt me tegelijkertijd energetisch op en maakt me vooral vrolijk en blij!

“Niet het resultaat
maar het pad
dat je aflegt,
maakt je rijker.”

Het leven is kort, lieve mensen. Te kort om dingen te doen die je ongelukkig maken. Te kort om vast te houden aan keuzes die niet meer bij ‘je nieuwe zelf’ passen. En ja, dergelijke keuzes maken, dat vraagt moed, lef en durf. Maar eens je aan de andere kant van de berg staat en kijkt naar de weg die je aflegde, is het zó verrijkend. En dat is waar het leven omdraait en wat een mens gelukkig maakt: niet het resultaat, wél de paden die je hebt bewandeld. 

Ik ga alvast nog eens op pad. De berg over, stap voor stap. 
Wie gaat er met me mee?

Wat is jouw reden om te blijven hangen in een job die niet helemaal bij je past? 

Voel jij je niet helemaal gelukkig in je job? Dan gebruik jij misschien ook één of enkele van de vijf  meest voorkomende redenen om geen actie te ondernemen: 

  • Zekerheid: verandering maakt angstig en onzeker. Je weet wat je hebt, niet wat je zal krijgen…
  • Salaris: niet verliezen, niet willen verminderen. Hiermee ondersteun je je gezin en kan je het leven leiden dat je leidt. Salaris is geen motivator. Anderzijds zijn we soms zo gewoon aan een bepaald uitgavepatroon. Daar wijzigingen in aanbrengen, lijkt niet altijd evident. 
  • Afstand: niet verder van huis willen gaan werken. Dit brengt misschien een zekere balans in werk-privé of is een gewoonte waar we niet vanaf willen stappen. 
  • Goede collega’s: wie weet bij wie kom je terecht? Je hebt nu goede collegas en/of een goede baas. Hoe kan je te weten komen of je toekomstige collega’s (en baas) even tof, flexibel, open of begripvol zullen zijn!?
  • Status: je job geeft je een bepaalde positie binnen de organisatie of de maatschappij en daar wil je geen afstand van doen, want je bent ambitieus. Wat zullen de mensen zeggen of – erger nog – denken als ik een stapje terug zet en het rustiger aan ga doen? 

Zin om er eindelijk werk van te maken? Tijdens een loopbaanbegeleidingstraject helpt People Coach je graag op weg. Je kan bij ons terecht met de Loopbaancheques van de VDAB

Neem vrijblijvend een kijken op: Loopbaanbegeleiding