Elke Verboven


Heel mijn leven ben ik al begaan met mensen. Mijn omgeving noemt me dan ook niet voor niets een mensenmens. Ik zelf zeg wel eens: “Tja, ik hou gewoon van mensen!”
Mijn passie om mensen diepgaand te begrijpen en vervolgens te ondersteunen op hun professionele en persoonlijke levenspad zit diep geworteld.

Amper 15 jaar was ik toen ik al wist dat ik psychologie zou gaan studeren en psycholoog wou worden. “Ik wil de mensen zo gelukkig maken, als ik zelf ben”, zei ik toen. In de ogen van velen was het een naïeve uitspraak. Persoonlijk denk ik dat het een heel intuïtieve uitspraak was.

Tijdens mijn middelbare schooltijd, ging ik dan ook regelmatig ‘wandelen’ met medestudenten, die ergens mee zaten. Ik werd letterlijk ‘gereserveerd’ tijdens de middagpauze. “Grappig!”, bedacht ik mezelf onlangs, want nu doe ik eigenlijk in grote lijnen hetzelfde als toen, alleen een beetje anders.

Op mijn 18de heb ik mijn eerder gemaakte keuze nog eens bewust terug in vraag gesteld, gewoon om zeker te zijn. De keuze werd echter snel herbevestigd en 5 jaar later had ik mijn Master in de Klinische Psychologie op zak.

Eens afgestudeerd was een job zoeken in de klinische sector niet zo vanzelfsprekend.
Mijn ambitie en drive lieten me echter niet toe om op mijn lauweren te rusten. Ik wou direct een vaste en een fulltime job en daarom onderzocht ik naast de klinische sector ook de opties in het bedrijfsleven. En opeens had ik het zelfs voor het kiezen.

Een aantal jaren heb ik dan het beste van mezelf gegeven in de HR wereld, eerst als HR consultant in een internationaal consultancy bedrijf en later als HR Generalist/HR Business Partner in een Amerikaanse multinational in FMCG. Ik heb altijd groeikansen gezocht en gegrepen, zowel in on-the-job uitdagingen, als wat betreft externe opleidingen of trainingen. Het is onder andere door die opleidingen, coachings en vormingen dat ik stukken van mezelf tegenkwam die om andere keuzes vroegen.

Een gebroken knieschijf en als gevolg daarvan tijd om uren na te denken, heeft me in 2007 heel bewust doen kiezen om mijn vaste full-time job te laten voor wat ze was en de stap te zetten naar een zelfstandige job als coach. Een keuze die niet de makkelijkste was om te maken, maar die me wel weer veel dichter bij mijn kern, mijn levensvisie en missie heeft gebracht.

Nu kan ik voluit gaan voor wie ik ben, wat ik geloof en waarvoor ik sta. Werken voelt sinds 2007 dan ook niet meer aan als werken. Ik zeg vaak tegen coachees: “Ik, ik ga nooit op pensioen gaan, want ik doe mijn werk echt veel te graag.”

Als je meer wil weten over mijn groeipad, schrijf je dan snel in voor de nieuwsbrief. Zo krijg je af en toe naast een tip en wat inspiratie, ook wat te lezen over hoe ik zelf op een bewuste manier probeer met het leven en met mijn uitdagingen om te gaan.

Uiteraard sta ik zelf ook niet stil. Mijn eigen persoonlijke ontwikkeling en bewustzijnsontplooiing is een continue prioriteit en betekent een enorme meerwaarde en continue inspiratie voor mezelf, mijn gezin én mijn klanten.

Hier de belangrijkste opleidingen die ik heb gevolgd doorheen mijn carriere.

BASIS

Master Klinische Psychologie (Universiteit Gent)
Master in HR Management (Vlekho Brussel)
Practitioner NLP (Arcturus Lier)
Master Practitioner NLP (Arcturus Lier)
Transpersoonlijke Coaching & Counseling (Arcturus Lier)
Enneagram basis opleidingen (4 x 2dagen bij Enneagramschool)
Enneagram certificatie (10 dagen bij Enneagramschool)
Enneagram Individuele coaching certificatie (Enneagramschool)
Enneagram Team coaching certificatie (Enneagramschool)

BIJKOMENDE

Leeranalyse
Individual coaching
Assessment & Development Centers
Effectief adviesrapporten schrijven
Criteriumgericht interviewen
Train the trainer ‘Targeted selection’
Train the trainer ‘The 4 disciplines of execution’ (Franklin Covey)
MBTI Step I – gecertificeerd
MBTI Step II – gecertificeerd
Conscious Coaching (6 dagen)
“The 7 habist of highly effective people” (Franklin Covey)
“The 5 choices of extra ordinary productivity” (Franklin Covey)
Enneagram – Epro 1 (Enneagram explorations)
Enneagram & spiritualiteit (Enneagram Explorations)
jaarlijkse 6-daagse Mystery opleiding: 2015: 4.0; 2016: 5.0; 2017: 6.0; 2018: 7.0… (Katherine Fauvre Consulting)