IK WENS JULLIE VOOR DIT NIEUWE JAAR…
een NIEUWE en zeer deugddoende START!

Een volledige reset. Een leven
volledig in lijn met dat waar je in je diepste kern voor staat.
Niet meer, maar zeker ook niet minder.

Ik wens je een jaar waarin ‘you need to step up your game’, waarin je niet meer blind meegaat met de stroom. Wel een jaar waarin je bewust leeft, bewust kiest, bewust reageert én bewust de dingen doet die jij wil doen. Hoe ongemakkelijk, oncomfortabel of spannend dat ook mag zijn!

Omdat je het gewoon bent of omdat het goed voor je is?
De laatste weken werd ik telkens weer geconfronteerd met verschillende dingen die we als mensen en als mensheid doen. Dingen die we vaak zelfs de normaalste zaak van de wereld vinden én die tegelijkertijd echt niet ondersteunend of opbouwend zijn voor ons, noch op een individueel, noch op een collectief niveau.

Waarom doen we racistische, seksistische,… uitspraken, als we geloven in de gelijkheid of gelijkwaardigheid van de mens, ongeacht ras, geslacht of één of andere seksuele of andere voorkeur?

Waarom drinken we bijvoorbeeld nog zo massaal veel alcohol, als we een bewust leven willen leiden?

Alcohol? Niet in mijn bewuste leven
Ik merkte bijvoorbeeld bij mezelf – nu ik al 7,5 jaar quasi alcoholvrij door het leven ga – wat de impact op me was van 1 glaasje champagne op nieuwjaarsavond. Dat ene glaasje maakte niet alleen dat ik op de avond zelf direct 4 glazen water moest drinken om het fysieke effect dat ik voelde terug weg te spoelen. Het maakte me doodmoe én gaf een vreselijk ongemakkelijk gevoel, waardoor de avond er quasi op zat voor mij. Het maakte ook dat ik de dag nadien op een lastige situatie veel emotioneler reageerde dan dat ik normaal zou doen én dat ik dus minder bewust met die situatie kon omgaan.

Op zich was ik nog best tevreden over hoe ik met het geheel omging, want ik was me bewust van de impact die het op me had en wat ik kon doen om er mee om te gaan.

Tegelijkertijd deed het me wel weer beseffen dat als 1 glas alcohol, doorgespoeld met water, al zo’n impact had op mij, wat de – heel vaak zeer onbewuste impact – van 2, 3, 4, 5, 6 of 10 glazen dan wel niet moet zijn bij anderen. Hoe kan je bewust zijn, hoe kan je gepast reageren in lastige situaties, hoe kan je de beste versie van jezelf zijn en blijven,… wanneer we verdoofd door het leven gaan? Waarom doen we dat eigenlijk? Waarom blijven we lekker met zijn allen verder drinken, ons massaal verdoven en dus weglopen van een bewust bestaan, terwijl we zeggen de beste én meest bewuste versie van onszelf te willen zijn en leven…?

Goede gewoontes? Start bij jezelf
Zo ook… waarom roken we zoveel of eten we zo ongezond, sporten we niet voldoende of zelfs te veel, als we echt en oprecht een gezond leven willen leiden?

Waarom gebruiken we allemaal chemische producten, als we ons lichaam willen eren en het op de best mogelijke natuurlijke manier willen verzorgen!?

En waarom, ja, waarom blijven we vasthangen in oude denkbeelden en oordelen over anderen, als we echt oprecht een nieuwe, betere, bewustere en verbindende wereld willen creëren… Hoe kunnen we dat doen als we half verdoofd en verblind door de bestaande denkbeelden door het leven blijven lopen én onze eigen ‘act’ nog niet eens ‘together’ hebben? Want uiteindelijk – en ja het ís een dooddoener – start het allemaal bij onszelf!

“Een bewuste én verbindende wereld start bij onszelf,
in elk van onze dagdagelijkse keuzes, acties en gedragingen!”


Jij beslist
Jij beslist wie je bent en wil zijn. Jij beslist wat je doet en wil doen. Jij maakt keuzes over hoe je in het leven wil staan, waar én aan wie je tijd en aandacht wil besteden én aan wie of wat niet.

Dus vandaar wens ik je een NIEUWE en vooral HEEL DEUGDDOENDE START toe! Een total reset. Een leven volledig in lijn met dat waar je in je diepste kern voor staat. Niet meer, maar dus zeker ook niet minder.

Hoe? Gewoon doen
De vraag is dan echter wel: Hoe ga jij dit jaar BEWUST leven in lijn met je hoogste doelen en idealen? Hoe ga jij duidelijke prioriteiten stellen in je leven en daarnaar leven? Hoe ga jij mensen in je omgeving en situaties adresseren die jouw waarden met de voeten treden?

Want we kunnen denken of van mening zijn dat de buitenwereld het maar voor ons moet doen, dat de overheid het moet faciliteren, coördineren, managen of ons zelfs restricties moet opleggen, … Maar willen we écht in zo’n wereld leven?

Willen we echt onze verantwoordelijkheid en zelfbeschikkingsrecht in de handen van anderen leggen? Of willen we voor eens en voor altijd ONZE EIGEN VERANTWOORDELIJKHEID OVER ONS EIGEN LEVEN TEN VOLLE OPNEMEN? En zo ook het leven van ieder van ons op deze planeet voor eens en voor altijd met beide handen (en voeten😉) positief beïnvloeden? Laat ons stoppen met excuses te verzinnen dit jaar én HET GEWOON DOEN!

“Neem bewust je eigen verantwoordelijkheid op
én doe wat je wenst en droomt.
Zo creëer je ‘een nieuwe start’ voor ons allemaal in 2023.” 

Je dromen achterna
Dat laatste wens ik je dan ook van harte toe met deze NIEUWE START IN DIT NIEUWE JAAR: maak a.j.b. je eigen dromen, wensen en verwachtingen waar. Stop met excuses verzinnen, begin met jezelf en doe het gewoon!

Stop met je slechte gewoontes, delete alle oneerlijke oordelen in je hoofd, neem je eigen verantwoordelijkheid met de volle 100% op en -“leef je beste leven”- . Hier en nu, in dit leven, in dit komende jaar. Wat denk je, Ben je klaar?

3 – 2 – 1 Go!