Droom jij van een relatie die aanvoelt als een 9, 9,5 of 10/10? Maar heb je het gevoel te blijven hangen op een 6 of een 7/10? Of wil je je 10/10 voor altijd vasthouden? Dan is Koppelkracht iets voor jullie!
Samen met jullie als koppel, helpen we jullie tijdens een 3-daagse op weg om jullie relatie waardevoller, bewuster en diepgaander te beleven. Want ook jij verdient die 10/10! Benieuwd?
Surf alvast naar www.koppelkracht.be of duik even mee in mijn verhaal!

Een 6/10. Dat is een onvoldoende als het gaat over een partner of een relatie”, verkondigde een vriendin van mij jaren geleden. Hoewel ik een beetje geschokt was door haar uitspraak, deed het me wel echt nadenken over wat ik dan eigenlijk van een relatie verwachtte. Mijn conclusie: ik zou alleen nog gaan voor een 9, 9,5 of 10/10. “Voor minder doe ik het niet meer!” zei ik stoer en gemeend.

Geen genoegen meer met ‘ça va
Ik nam nl. enige tijd daarvoor al de bewuste beslissing dat ik ‘settelen’, ‘mediocre’ of een leven waarin ik me gewoon ‘ça va’ voelde, niet meer wilde. Niet professioneel, maar ook zeker niet in mijn dagdagelijkse of romantische leven.

Dat ik intussen volledig gelukkig was in mijn eentje, sterkte me nog verder in deze overtuiging. Waarom zou ik aan dat geluk knibbelen? Geen enkele partner kan zo waardevol zijn, dat ik mezelf minder belangrijk zou maken en mijn geluk daarvoor zou opgeven.

“Geen enkele partner is waardevol genoeg om
jezelf minder belangrijk te maken of je geluk op te geven.”

De lat te hoog?
Mijn overtuiging lokte echter altijd heel wat reacties uit: je eisen liggen te hoog, je ben niet realistisch, je zoekt de ideale man en die niet bestaat,… Achteraf bekeken snap ik die opmerkingen. Als je eigen leven maar ça va is en je relatie niet super is, dan is het confronterend te zien, denken en geloven dat anderen wel in staat zijn die 9, 9,5 of 10/10 te beleven. Dan lijkt het onzinnig en weinig realistisch dat iemand daarop zit te wachten.

Mijn kijk was echter… zoals meestal, helemaal anders!

Want: ik zocht niets. Ik voelde na mijn huwelijk nooit de nood om persé een relatie te willen. Een partner was geen noodzaak in mijn leven. Dus nee, ik zocht niet naar ‘de ideale man’. Wel koos ik bewust voor een gelukkig en voldoening gevend leven.

Mocht ik iemand tegen komen met wie ik helemaal zou matchen: ik zou er zeker voor openstaan. Maar dan zonder mijn eigen geluk weg te duwen. Want: die persoon moet een meerwaarde zijn in mijn leven. een kers op de taart. Matchend met mijn kijk op het leven én relaties.

“Een partner moet een meerwaarde zijn in je leven.”

Hij bestaat
En wat blijkt? Hij bestaat, mijn man met een 9, 9,5 of 10/10! Hij liep gewoon al de hele tijd rond in mijn eigen provincie. Ik moest er dus niet eens de halve wereld voor afreizen. Zijn wij dan zo uniek? Of een uitzondering? Is mijn lief dan helemaal perfect? Of ikzelf misschien? Ook daarop is het antwoord NEE. Ik geloof het in ieder geval niet… Nee, we doen het gewoon anders. Ik zie en besef waarom ik in vorige relaties nooit een blijvende 9, 9,5 of 10/10 beleefde.

“Ben ik of zijn wij perfect? Of een uitzondering?
Nee, dat geloof ik niet!”

Jezelf kennen en in gesprek gaan
Mijn lief en ik leerden uit vorige relaties hoe het niet moet én gaan daarmee bewust aan de slag. We zijn ons bewust van wie we zijn, wat ons drijft en wat de kwetsuren zijn uit ons verleden. We kennen onze rode knoppen, onze noden, onze behoeften en onze verdedigingsmechanismen.

En wat we vooral anders doen: we gaan in gesprek als we voelen dat er iets scheelt. Hoe klein of groot ook. We praten bewust in plaats van in verdediging te gaan of elkaar aan te vallen.

We zien en voelen allebei snel wanneer we zelf of de ander met iets zit. We bevragen dat continu en helpen elkaar (indien nodig) bewust om erover te spreken, het op tafel te leggen, hoe moeilijk, pijnlijk, spannend of verdrietig het soms ook is.

Kwetsbaar zijn en zoeken naar ‘onze manier’
Vaak is praten al voldoende om het te laten zijn. Soms is er meer nodig. En ook daarover gaan we dan in gesprek. We geven onze noden en behoeften aan. We tonen ons kwetsbaar en zoeken naar oplossingen die voor ons beiden werken.

Vaak is praten al genoeg om het te laten zijn.”

Het mooie is: er ontstaat nooit ruzie. Er is altijd ruimte, openheid en begrip voor verschillende standpunten en visies. Er is ruimte om te zoeken naar ‘onze manier’ om ermee om te gaan, naar onze manier zelfs om te genezen van het verleden.  

Dat is ook wat jouw relatie kan verdiepen.  

Gaan jullie ook voor een 10 met Koppelkracht?
Voel je ook de behoefte om je relatie op te tillen van een 6 of 7/10 naar een 8, 9 of 10/10? Of om je 10/10 vast te houden? Vergezel ons dan begin augustus voor een 3-daagse KoppelKracht workshop in de rustige en authentieke Villa Vigor in Peer. We helpen je graag op weg!

Ontdek meer op www.koppelkracht.be en ga er samen voor!

Heb je vragen? Contacteer mijn collega Michel Clerinx op michel.clerinx@mc-kwadraat.be of mezelf op info@peoplecoach.be

Veel lieve groeten,
Elke