Dankjewel voor het vertrouwen in het leven en in mezelf

In de herfst van 2020 zat ik in het loslaten en vroeg ik me af wat de lente van 2021 en de gevallen bladeren me zouden brengen. Nu ik de balans opmaak, weet ik het zeker: “Ze brachten me veel!” Veel wijsheid, inzichten, ervaringen, vertrouwen,… vertrouwen in het leven, in de liefde en vooral ook in mezelf! 

Ticket to paradise

In maart van dit jaar, kreeg ik de kans een onvergetelijke trip te maken naar Costa Rica. Ja,  ondanks dat de wereld zich op dat moment nog in crisis bevond. Die trip bood me magische momenten en diepgaande inzichten. Het was een ticket ‘straight to paradise and back’!  

Bentinho Massaro en zijn ‘teachings’ stonden al even op mijn netvlies. Tijdens de zomermaanden van 2020 viel mijn oog al eens op deze uitgestelde retreat. De titel, content en teacher spraken me sterk aan. Eind december werd ik even emotioneel door elkaar geschud. Ondanks dat ik best goed bleef staan en me enkele uren later weer oprecht gelukkig prijsde, waren er ook momenten waarin ik afgleed naar verdriet en onmacht. 

…én dat wou ik echt aanpakken. 

“Ik wilde momenten van verdriet en onmacht aanpakken.”

Toen de opleiding in februari weer in mijn vizier kwam, was mijn intuïtie dan ook direct zeer sterk: “Je moet gaan!”. Mijn persoonlijkheid daarentegen dacht daar heel anders over: “Elke, ’t is een pandemie, Belgen mogen niet reizen, dit kan je niet maken.” Aangezien ik leerde mijn intuïtie te volgen, zette ik mijn persoonlijkheid opzij en ging op onderzoek uit. Wat bleek? Binnen bepaalde regels was reizen wél mogelijk. Toen ook mijn kinderen en ex-man zeiden: “Als je intuïtie dat zegt, moet je gewoon gaan!” was er geen stoppen meer aan. Toen een uur na de boeking de vliegtuigtickets opnieuw werden geannuleerd en ik het hotel niet direct geboekt kreeg, richtte ik me tot het universum: “Het is nu beslist, dus je kan tegen sputteren, maar ik ga!”

Vrijdag 12 maart ging mijn vlucht. ‘Surreal’ was het eigenlijk wel. 

Tegen vrienden en familie had ik gezegd: “Ik weet niet of het aan de boardercontrol allemaal vlot loopt, dus misschien sta ik binnen twee uur terug thuis. Maar alles ging vlot, als een fluitje van een cent eigenlijk. Alsof het hele universum meewerkte om me tijdig en in goede omstandigheden op de juiste plek te krijgen. 

De roeping in mijn leven

Wat de trip en de opleiding me brachten, kan ik bijna niet in woorden beschrijven. De 7 dagen, 13 sessies van Bentinho waren niet alleen deugddoende, maar ook ‘levens-veranderend’. Ik probeerde voor mijn terugkeer, alle opgedane inzichten en herinneringen samen te vatten op één blad, maar daar kreeg ik alles niet op. Ik merk dat de integratie van dat alles nog steeds verder loopt… want toen ik thuis kwam stond mijn professionele agenda ook weer boordevol met mooie individuele en team-trajecten, die nog steeds lopende zijn. 

“Letterlijke en figuurlijk laat ik mijn ziel
nog meer naar voor komen in mijn werk”

De mensen die me sindsdien mochten ervaren, zullen misschien wel gemerkt hebben dat in mijn aanpak ook duidelijk veranderingen zijn doorgevoerd. Letterlijk en figuurlijk probeer ik mijn ziel nog meer naar voor te laten komen in mijn werk. In Costa Rica is mijn levensmissie geëvolueerd naar een ware roeping. Hoewel ik dat woord vroeger alleen aan ‘pastoors’, ‘paters’ of ‘zusters’ toeschreef, klopt het ook voor mij én voor de meeste coachees waarmee ik werk. 

Even niets doen, voelen en denken: dat geeft bewustzijn

Ik geloof het oprecht: we hebben allemaal een ziel, een bewust-zijn, iets dat er altijd is, liefdevol aanwezig in onszelf, dat alles registreert wat we doen, zeggen, denken én voelen, een stille observator, een onbevooroordeelde getuigen,… Iets dat weet welke wegen goed voor ons zijn (en welke minder), maar wat niets oplegt, soms misschien een suggestie toefluistert als we beslissen ervoor open te staan en het te horen… Het laat ons echter ook ‘zonder oordeel’ de minder gepaste wegen volgen, als we dat willen, wetende dat het altijd goed is, en dat we altijd ervaring op doen en zullen leren… Die ziel, dat bewust-zijn, dat wat er altijd is in onszelf, dat waar we bewust van worden als we onszelf toelaten even niets te doen (2 tot 5 seconden is voldoende in het begin volgens Bentinho), te voelen en te denken… dát zou meer aandacht mogen krijgen in ons leven, in onze maatschappij én in ons werk en onze bedrijven,… 

Want… kan jij je voorstellen hoe de wereld er zou uitzien, hoe wij ons zouden gedragen naar elkaar, als iedereen vanuit zijn zielsbewustzijn zou functioneren, puur vanuit liefde voor alles en iedereen (ook voor degenen die niet jouw mening of visie volgen)… wel, aan zo’n wereld daar wil ik mijn bijdrage aan leveren! 

“People surrendering to the God within themselves!”, is dan ook mijn roeping. Want dat, lieve mensen, is me pijnlijk duidelijk geworden… onze intuïtie, is onze God in onszelf. We hebben hem begraven, laten ondersneeuwen, duwen hem weg. Daarom wachten we met z’n allen op de hemel in het hiernamaals, terwijl ‘life is… heaven on earth!’

Durf jij je hemel op aarde creëren? Doe dan met me mee!

Ben jij er klaar voor om actief te werken aan een écht bewust leven?
Maak even tijd en ruimte voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek!