WORKSHOP BEWUST ZIJN - DEEL 2 (De 3 instincten van het enneagram)

Het Enneagram is een neutraal ontwikkelingsmodel gebaseerd op de onderliggende drijfveren van mensen, met als doel ons inzicht te geven in de verdedigingsmechanisme en automatische patronen die we doorheen de jaren hebben opgebouwd in ons leven. Het leven zit vol uitdagingen en hindernissen. Om te overleven in deze wondere wereld, zet iedereen zichzelf vast in bepaalde gedragingen en gewoontes, die ons in eerste instantie lijken te helpen en te ondersteunen, maar die als we daar te ver in doorgaan vaak verhinderen om de beste versie van onszelf te worden. Door je bewust te worden van de specifieke manier waarop jij jezelf vastzet, kan je verder groeien als mens en jezelf zelfs leren overstijgen.

Het Enneagram is dus geen middel om mensen in hokjes te verdelen, maar net om heel bewust uit het hokje te komen, waar je jezelf jaren geleden in hebt vastgezet en verder te evolueren met als doel je volle potentieel te realiseren.

De 3 instincten vertegenwoordigen 3 verschillende domeinen in het leven waarop we op een overdreven manier gefocust zijn en irrationele overlevingsangsten rond koesteren. De instincten worden dan ook ons overlevingsmechanisme genoemd. Het is ons instinct, dat ons type in gang zet. De instincten zijn dus ook gekoppeld aan de 9 types, waardoor er in totaal 27 verschillende subtypes ontstaan.

Concrete inhoud:
Dag 1:

  • Achtergrond, kadering & theorie van de instincten binnen het Enneagram
  • Link tussen het bewust zijn en de instincten
  • De 3 instincten (theorie)

Dag 2:

  • Bijkomende persoonlijke toelichting over de combinatie type, tritype & instincten
  • Hoe ga je bewust aan de slag met de instincten
  • Deelnemers brengen instincten tot leven

WanneerNieuwe data nog te bepalen

Tijdstip?
De dagen beginnen om 9h30 (aankomen vanaf 9h) en eindigen rond 17h30.

Waar?
Locatie People Coach bvba (te Laakdal)

Prijs? (2-daagse training, inclusief, Enneagram vragenlijst & resultaat, Enneagram waaier met beschrijving van 9 types, locatie, lunch, drank & snacks)

  • Particulieren:  290€ (excl. BTW)
  • Zelfstandigen: 410 € (excl. BTW)
  • Bedrijven: 575 € (excl. BTW)

Deelnemers:
Om de training door te laten gaan, hebben we minimaal 6 deelnemersnodig.

Voorwaarden tot deelname:
Deelnemers hebben de workshop ‘Enneagram – De 9 types’ reeds gevolgd en zijn nog steeds bereid het pad der zelfontwikkeling verder te bewandelen;-).